faq

Pitch-Up! - Leer van de Luchtvaart! - 10 vragen & antwoorden

 1. Wat is Pitch-Up?

Pitch-Up! is de naam waaronder inspirerende en interactieve trainingen en workshops worden georganiseerd rond uiteenlopende thema’s. Tijdens de workshops leren de deelnemers kennis en vaardigheden waarbij gebruik wordt gemaakt van ervaringen en voorbeelden uit de luchtvaart. De sessies bestaan uit meerdere carrousel-rondes waarin gezamenlijk, in groepen of individueel wordt gewerkt. Rondes duren nooit langer dan 45 minuten.


 

 1. Wat maakt Pitch-Up onderscheidend?

Pitch-Up! onderscheidt zich ten opzichte van andere partijen door het interactieve karakter van de training. ‘learning by doing’. Daarbij maken we gebruik van een full motion flight simulator, de Boeing 737-800. Ook de wijze van evalueren verschilt: wij richten ons hier niet direct op de persoon zelf, maar op het presteren van de groep.


 

 1. Hoe werkt Pitch-Up?

Samen met de opdrachtgever stellen we allereerst het (verbeter-)thema vast. Op basis daarvan kunnen onderdelen uit het ‘in flight menu’ worden geselecteerd. Elk van de onderdelen (als een carrousel gedurende de dag) duurt maximaal drie kwartier en wordt verzorgd door een op dat gebied deskundige trainer, facilitator of begeleider.


 

 1. Welke onderwerpen kunnen onder andere aanbod komen?
 • Samenwerking tussen nieuwe en bestaande (project)teams
 • Leidinggeven & verbinden
 • Functioneren & communiceren (onder stress)
 • Projectmatig werken
 • Procesoptimalisatie & time-management
 • Innoveren
 • Omgaan met conflicten en tegenstrijdige belangen
 • Initiatief & besluitvaardigheid
 • Openheid & transparantie (Blaming & Shaming)
 • Situational Awareness
 • Persoonlijke barriers persoonlijk en extern

Bij alle onderwerpen zijn we in staat gedurende de dag niet alleen kennis en vaardigheden bij te brengen, maar ook om voorbeelden en geleerde lessen vanuit de luchtvaart aan te dragen.


 

 1. Voor wie is Pitch-Up bestemd?

Een greep uit de doelgroepen: management-teams, afdelings- of projectteams, bestuursleden, stuurgroepen, meldkamers, OK-teams, SEH-teams, ambulance personeel en brandweerkorpsen. Kortom, groepen met één of meerdere (verbeter-)thema’s. U wilt dit doen buiten de eigen werkplek. U vindt het leuk om de teamleden een dag samen aan het werk te zetten en ze ook de gelegenheid te geven tot een unieke ervaring: zelf vliegen in een Boeing 737 flight simulator. Deze is (deze dag) niet bedoeld om te leren vliegen, maar wel om de ervaring van de dag op een bijzondere manier bij de deelnemers te laten verankeren. Sinds september 2015 gingen meer dan 300 personen u voor. Kom dus langs voor een kennismaking om te zien wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.


 

 1. Wat heb ik in mijn praktijk/werk aan Pitch-Up?

Uw team, afdeling, commissie of stuurgroep is in staat het geleerde de dag erna in de praktijk te brengen. Door het bijzondere karakter van de dag, de locatie en de ‘Boeing 737-vlucht’ (het anker) wordt het geleerde gekoppeld aan een bijzondere ervaring en in het geheugen vastgezet.


 

 1. Wat kost Pitch-Up?

Het programma van uw sessie wordt – op basis van uw eigen keuzes uit de menukaart – op maat samengesteld uit een aantal beschikbare onderdelen. De prijs per onderdeel kan verschillen. Het aantal deelnemers aan een dagprogramma is minimaal acht en maximaal twaalf.


 

 1. Hoe ziet een typische Pitch-Up dag er uit?

Het programma van de dag wordt vormgegeven als een in-flight secutity card. Zo zetten we vanaf het begin de toon van ‘leren van de luchtvaart’. De dagindeling volgt die van een vlucht:

Check-in: welkom en kennismaking, uitleg over programma en werkwijze

Briefing: inventariseren van verwachtingen, afspreken van spelregels.

Boarding: introductie van het thema, iedereen aan boord?

Take off: verdelen in groepen en aan de slag in de carrousel rondes.

In flight: gedurende de dag regelmatig koers checken en bijsturen.

Landing & Debriefing: afronding, geleerde lessen, verwachtingen, bereikte resultaten.

Check-out: informele afsluiting onder het genot van een hapje en drankje.


 

 1. Wie zit er achter Pitch-Up?

Pitch-Up! is een initiatief van professionals die – ieder vanuit de eigen onderneming – actief zijn op totaal verschillende terreinen. Een bundeling van krachten van f-fectis, De Processpecialisten en Simcenter Lelystad. Daarnaast zetten wij, afhankelijk van de keuzemenu’s, onze preferred suppliers in.


 

 1. Wat moet ik nu doen?

Als onze benadering u aanspreekt en als u uitgekeken bent op ‘alweer een training in een willekeurig hotel’, wilt u een verbeterthema aan de orde stellen waarbij wij u kunnen helpen, dan rest u nog maar een ding: contact met ons opnemen. E-mail naar info@pitch-up.nl of bel 085-210 60 66 of kom langs op Lelystad Airport.