UITGANGSPUNT: LEER VAN DE LUCHTVAART.

Om te leren van de luchtvaart, benoemen wij een aantal belangrijke pijlers die centraal staan in de luchtvaart om de kans op fouten te verkleinen, de performance en efficiency te vergroten en de veiligheid te waarborgen. Belangrijke pijlers zijn, communicatie, besluitvorming/leiderschap en situatiebewustzijn. Deze 3 pijlers vormen de basis van de training van Pitch-Up! Onze trainingen zijn ontwikkeld door een ervaren team van (Luchtvaart) professionals welke zelf ook dagelijks weer leren.

Wij stellen samen met u een dagprogramma samen rondom een of meerdere thema’s en onderwerpen. Het programma bestaat uit een aantal algemene, inleidende en plenaire onderdelen en vier of vijf carrousel rondes. Afhankelijk van het gekozen thema en onderwerp selecteren wij samen met u de workshops die wij in de carrousel rondes zullen aanbieden. Bij sommige van die ronde’s doen (bijna) alle deelnemers mee, bij andere doen maximaal twee deelnemers per ronde mee. (bijvoorbeeld de sessie in de Boeing 737-800).

Het programma voor uw team: globale opbouw

De Pitch-Up! teamdagen zijn opgebouwd uit een aantal verschillende programmaonderdelen die de teamleden in een aantal carrousel-rondes doorlopen. Doordat gedurende de dag in wisselende groepjes wordt gewerkt, maken alle teamleden op verschillende manieren en via verschillende werkvormen kennis met elkaar. Op basis van uw wensen stellen we een programma samen uit ons Pitch-Up!-menu. Sommige rondes zijn opgebouwd uit kleinere groepen; andere gezamenlijk. In de Boeing 737 nemen altijd twee deelnemers plaats (nooit meer) i.v.m. de intensieve aandacht die hier nodig is. De thema’s in elk van de carrousel-rondes worden verzorgd door ervaren trainers op dat gebied.

Indeling van de dag

Tijdens de voorbereiding stellen we samen met u een dagprogramma samen. Het maximum aantal deelnemers is – mede gezien het interactieve karakter van de dag – vastgesteld op 12.  Rondes worden verzorgd en begeleid door verschillende sprekers. Aan het einde van de dag vindt een gezamenlijke debriefing plaats en worden ervaringen en geleerde lessen met elkaar gedeeld.

Het programma ziet er op hoofdlijnen als volgt uit:

  • Check-in: welkom en kennismaking, uitleg over programma en werkwijze
  • Briefing: inventariseren van verwachtingen, afspreken van spelregels
  • Boarding: introductie van het thema, iedereen aan boord?
  • Take off: verdelen in groepen en aan de slag in de carrousel rondes
  • In flight: gedurende de dag regelmatig koers checken (en eventueel corrigeren)
  • Landing en Debriefing: gezamenlijke afronding, geleerde lessen, verwachtingen, bereikte resultaten
  • Check out informele afsluiting onder het genot van een hapje en een drankje

DE CARROUSEL ONDERDELEN (hieronder)

DE VASTE ONDERDELEN

EEN SELECTIE OPTIONELE ONDERDELEN